Bez lepku, Snídaně, Svačiny

Bezlepkové čedarové muffiny 

Když už jsem najela na bezlepkovou stravu, tak po nějaké době, jsem nezvládala jíst pořád jen zeleninu, rýží, ovoce atd. Chtělo to nějaký nový nápad. Tak jsem zkusila čedarové muffiny. Pokud chcete bombu plnou bílkovin, tak prosím. Jsou úžasný s sebou nebo na svačinu. A opravdu zasytí. Skvěle se hodí i na slané snídaně.

Ingredience (na 6 muffinů) :

  • 70 g rýžové nebo mandlové mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 3 vajíčka
  • 2 lžičky pálivého chilli oleje
  • 1 lžička chilli koření
  • 150 g čedaru

Připravte si formy na muffiny, které vymažte máslem. V míse smíchejte mouku, sůl a sodu. Přidejte vajíčka, olej, pak do směsi nastrouhejte čedar. Vše pořádně smíchejte a  naplňte těstem formy (tři čtvrtě). Těsto ve formách posypte chilli kořením. Pečte 25 – 30 minut na 170°C.

  • do těsta můžete přidat osmaženou cibulku nebo slaninu.

Napsat komentář